번호 |
논문명 |
게재지 |
ISSN |
저자 |
게재연월 |
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첨부파일 |
1 |
바실러스 균주를 이용한 분리대두단백 발효물의 항산화 및 항고지혈 효과 |
한국식품영양과학회지 |
52(9) |
김현왕, 오현화, 정도연, 송근섭 |
2023년09월
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2 |
커피 발효물의 발효 특성 및 항비만 효과 |
한국식품저장유통학회 |
30(4) |
박소현, 오현화, 정도연, 김영수 |
2023년08월
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3 |
Protective Effect of Long-Term Fermented Soybeans with Abundant Bacillus subtilis on Glucose and Bone Metabolism and Memory Function in Ovariectomized Rats: Modulation of the Gut Microbiota |
Foods |
12(15) |
양희종, Ting Zhang, Yu Yue, 정수지, 류명선, Xuangao Wu, Chen Li, 정도연, 박선민 |
2023년08월
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4 |
Comparison of the laxative effects of Korean Gochujang containing different microbiota on loperamide-induced constipation in ICR mice |
Food & Function |
14 |
김나연, 김경아, 양희종, 정수지, 한안나, 차연수 |
2023년08월
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5 |
오디식초의 품질특성 및 생리활성 |
한국식품저장유통 |
30(4) |
임은정, 조승화, 강현진, 오효빈, 김영수, 정도연 |
2023년08월
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6 |
Anti-Inflammatory Effect and Signaling Mechanism of Glycine max Hydrolyzed with Enzymes from Bacillus velezensis KMU01 in a Dextran-Sulfate-Sodium-Induced Colitis Mouse Model |
Nutrients |
15(13) |
이성현, 김하림, 노은미, 박재영, 곽미숙, 정예진, 양희종, 류명선, 서향임, 장한수, 김선영, 박미희 |
2023년07월
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7 |
Fecal Microbiota Profiling of Dairy Cattles, Holstein and Jersey, in South Korea : A Comparative Study |
Journal of Life Science |
V33(7) |
하광수, 서지원, 양희건, 박세원, 이수영, 박영경, 이란희, 정도연, 양희종 |
2023년07월
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8 |
Diversity and Succession of the Bacterial Community during initial Fermentation Period in Modernized Soy Sauce (Ganjang) |
Journal of Life Science |
V33(6), 481~489 |
정호진, 하광수, 이정미, 송예지, 정도연, 양희종 |
2023년06월
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9 |
Evaluation of Body Changes and the Anti-Obesity Effect after Consumption of Korean Fermented Food, Cheonggukjang: Randomized, Double-Blind Clinical Trial |
Foods |
12(11) |
한아름, 정수지, 류명선, 양희종, 정도연, 서유빈 |
2023년05월
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10 |
Comparative Physicochemical Characteristics and Microbial Communities in Commercial Kimchi and Mukeunji Products (국내 시판김치와 묵은지의 이화학적 특성 및 미생물 군집 구조 비교) |
Journal of Life Science |
V33(4), 325~333 |
이수영, 정수지, 류명선, 하광수, 노윤정, 정도연, 양희종 |
2023년04월
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